Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

”Un somni neix dins teu per crear un món millor. Creu en ell!”

”Un somni neix dins teu per crear un món millor. Creu en ell!”

Aquest any continuem treballant el lema que compartim les 25 escoles FEDAC, el llegat de la nostra fundació, ”Un somni neix dins teu per crear un món millor. Creu en ell!”.  El treballarem i farem que els nostres alumnes l’interioritzin i el transformin en el seu lema vital.

L’any passat i l’anterior van estar marcats per una pandèmia sanitària que va fer aflorar altres pandèmies socials: l’ordre econòmic que divideix el món entre els que tenen recursos i el que no, produint grans injustícies; la vulnerabilitat i la cura dels nostres avis; el canvi climàtic… Per una altra banda, les imatges que ens han arribat des de l’Afganistan aquest estiu han estat esgarrifoses i han posat en dubte, una vegada més, la resposta d’Occident davant de les crisis de refugiats arreu del món.

Davant d’aquest context, urgeix que les escoles despertin l’esperit de canvi social en els infants i joves. La postmodernitat ens ha dibuixat un present que no espera un futur i ha configurat un ésser humà que no és capaç d’imaginar un horitzó social i polític diferent. No és difícil escoltar en la nostra societat que el canvi no és possible, que per a fer-ho, primer ho han de fer els altres o el sistema.

Cada any treballem un lema que ens acompanya al llarg del curs i que ens permet treballar uns objectius a partir de diferents activitats i dinàmiques. El calendari del “Bon dia”, les tutories, les convivències, les activitats de RIS (Recerca i Sentit) i el treball dels temps litúrgics, així com les referències que en fem des del dia a dia i de totes les matèries i activitats escolars, són eines que permeten a l’alumne anar-se formant com a persona.

El lema és una frase o una reflexió que compartim totes les escoles FEDAC i que ens ajuda a treballar amb un mateix nexe d’unió i que inspira a tota la comunitat educativa.

Tanmateix els mestres FEDAC, hem cregut en el poder de les decisions personals i de la implicació del jo per fer del món un lloc millor. De fet, aquest és el sentit últim de la TUtopia i de la nostra missió educativa.

L’any passat ens vam centrar en el poder del somni, tan individual com col·lectiu. Aquest any volem anar un pas més enllà, ja no es tracta d’un somni, sinó de fer realitat un horitzó on la victòria pública, el sentit profund de comunitat, sigui l’eix que vertebri la nostra manera de viure a l’escola, al nostre barri, al nostre poble.

Perquè com diu Lev Tolstoi, la possibilitat de fer un món nou, està dins nostre. ”Un somni neix dins teu per crear un món millor. Creu en ell!”.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website