Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

Tradicions de tardor

Tradicions de tardor

Inici de setmana festiu a l’escola FEDAC Canet – Yglesias celebrant les tradicions de tardor: Halloween i la Castanyada. Ambdues són unes de les festes més estimades i esperades de la comunitat escolar. Estudiants i personal docent de l’escola es van unir per gaudir d’una jornada plena de tradició i diversió.

Celebrem Halloween

Dilluns 30 les escoles es van convertir en espais terrorífics per a celebrar tots junts Halloween. Els alumnes podien venir disfressats a l’escola. Gràcies a aquest centre d’interès, l’escola es va convertir en un dia de celebració a través de la llengua anglesa. 

Al llarg del matí, a l’etapa d’infantil i primària es van dur a terme Activitats en anglès com ara: cançons, jocs, kahoot, mots encreuats, tot adaptat al nivell maduratiu i d’aprenentatge de cada curs. Els alumnes de primària de l’escola FEDAC Canet també van gaudir d’un fantàstic esbarjo a la platja. 

A la tarda, des d’Infantil 3 anys fins a primària 3, els alumnes van gaudir del túnel de la por. 

A la secundària, vam celebrar la festivitat treballant vocabulari en anglès relacionat amb el tema de manera més lúdica, amb qüestionaris i kahoots, parlant del significat de Jack o’ Lantern, i treballant l’oratòria en anglès (orígens, com se celebra als EUA i a la Gran Bretanya, què significa el trick or treat, sopes de lletres, mots encreuats…).

Celebrem la Castanyada

La celebració va començar al matí amb l’arribada dels alumnes, tots disfressats de castanyers i castanyeres. El pati de l’escola havia estat decorat amb colors de tardor mostrant tota la CreActivitat i l’art dels alumnes. També va ser present l’activitat proposada a les famílies: Decora un fruit de tardor. Una molt bona participació i amb creacions molt originals.

A primera hora es va celebrar la tradicional cursa de cargols, que agrada a grans i petits. Cada infant portava el seu cargol i ruixador per fer una de les activitats més divertides, esperades i especials que tenim a l’escola. Aquesta activitat va fomentar la interacció entre els alumnes de totes les comunitats tot creant un ambient d’alegria i competitivitat saludable.

Al llarg del dia, es van dur a terme activitats diverses relacionades amb el centre d’interès de la tardor. Activitats com ara. A la tarda es va disputar la final de la cursa de cargols, on es van coronar els guanyadors de la present edició.

A l’edifici de FEDAC Canet, els alumnes de Primària 5 van fer la representació de l’obra de teatre “La bruixa de Castanyadell”. Una obra de teatre actualitzada i contextualitzada en l’actualitat. Els protagonistes han estat setmanes preparant aquesta gran activitat per a presentar-la als seus companys i companyes d’escola. També vam convidar les famílies a veure-la. 

Per acabar aquesta gran celebració, va arribar un dels moments més esperats del dia, assaborir les castanyes. Els membres de l’AFA (Associació de Famílies dels Alumnes) de l’escola FEDAC Canet i els professors a FEDAC Yglesias, ens van coure unes castanyes boníssimes!

A Fedac Yglesias vam rebre la visita la castanyera, li vam cantar unes quantes cançons i ens va repartir les castanyes. Aquesta experiència va ser una oportunitat per als estudiants de gaudir dels sabors de la temporada i conèixer millor les tradicions culinàries de la Castanyada.

Des de les escoles FEDAC Canet – Yglesias creiem en la importància de mantenir vives les tradicions i de compartir-les amb tota la comunitat educativa. I és que la Castanyada, és una festa que ens uneix com a comunitat escolar i ens recorda la importància de la tradició i la cultura. És una oportunitat per als alumnes d’aprendre i gaudir d’una part essencial de la nostra cultura catalana.

HAPPY SPOOKY HALLOWEEN! 

BONA CASTANYADA!

Celebrem la tardor
CreaEscola Quality Certificate for Education Website