Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

TAPS PER A UNA NOVA VIDA

TAPS PER A UNA NOVA VIDA

Com cada any l’escola FEDAC Canet participa en la campanya de recollida de taps solidària de la fundació SEUR. En aquesta iniciativa hi participa tot l’alumnat de l’escola dins del projecte APS (APrenentatge i Servei).

L’APS és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte. En l’APS es fon la intencionalitat pedagògica i la intencionalitat solidària, ja que els alumnes es formen i aprenen treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. 

L’APS requereix una xarxa de cooperacions entre les institucions educatives i les entitats socials que faciliten serveis a la comunitat, provocant efectes en el desenvolupament personal, canvis en les institucions educatives i socials que ho impulsen, i fins i tot, millores en l’entorn comunitari que rep el servei.

En aquest cas, aquesta institució amb la qual treballem plegats és “La fundació SEUR” (https://www.fundacionseur.org). És una fundació sense ànim de lucre, creada en el 2004. La seva finalitat inicial és ajudar a la infància més desfavorida i donar suport a famílies sense recursos i a persones amb discapacitat o malalties greus. També ajuden a víctimes de catàstrofes naturals, en situacions d’emergència o crisi humanitària.

El projecte Taps per a una nova vida, és el projecte estrella de Fundació SEUR, amb el qual ja han aconseguit ajudar a més de 191 nens i nenes a través del reciclatge dels taps de plàstic. Aquesta iniciativa els ha permès lliurar més d’1.336.000 € per a ajudar a finançar tractaments mèdics i ortopèdics que no estan coberts per la seguretat social, o es cobreixi només en part. Però això no és tot perquè, gràcies a aquest projecte i a l’ajuda de tots, han reciclat 7.602 tones de taps de plàstic, evitant l’emissió de 9.522  tones de CO₂, principal gas causant del canvi climàtic.

En aquest cas l’objectiu de la campanya d’aquest any és en Leo, un nen de 8 anys de Benidorm amb insuficiència tricúspidea i síndrome de Down. Per tal que pugui millorar la seva qualitat de vida, necessita realitzar sessions de rehabilitació.

Aquest any la recollida de taps va destinada a ajudar a en Leo.

La insuficiència tricuspídea és una incompetència de la vàlvula tricúspide que promou el moviment del flux sanguini procedent del ventricle dret cap a l’aurícula dreta durant la sístole. La seva causa més freqüent és la dilatació del ventricle dret. Com a resultat, la sang es filtra en sentit invers cap a la cavitat dreta.

Per aquest motiu, agraïm la participació de totes les famílies de l’escola per unir-se en aquesta iniciativa per tal d’ajudar al Leo a millorar la seva condició de vida.

Des de l’escola animem als infants i les seves famílies a continuar participant portant taps, ja que és un projecte que estarà actiu al llarg de tot el curs.

Els alumnes són els encarregats de recollir els taps de tota l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website