Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

RELACIÓ FAMÍLIA-ESCOLA

RELACIÓ FAMÍLIA-ESCOLA

Una relació positiva entre la família i l’escola és fonamental per al desenvolupament integral dels infants, ja que són els dos grans responsables de la seva educació.

Els docents sabem que el primer context de socialització i referent educatiu de l’infant, és la família, i quan el nen/a ens arriba a l’escola, ho fa amb un bagatge personal que influeix en el seu futur desenvolupament. Cada família és diferent i conèixer-la ens permet donar una atenció més personalitzada, tant als infants com a les mateixes famílies. Només així estarem a l’altura de la transformació que viu la societat actual, ajustant-nos adequadament davant la diversitat i pluralitat existent. Per tant, la nostra tasca com a educadors serà la d’acompanyar i relacionar-nos amb aquest infant des del respecte.

A FEDAC Canet-Yglesias som conscients que si la família i l’escola som els responsables de l’educació dels infants, hem de treballar conjuntament per exercir aquesta funció.

Però, com ens relacionem amb la família? Com creem un adequat clima de convivència i confiança? Com mantenim una actitud de tolerància i respecte mutu?

Per fer-ho, afavorim una bona comunicació. És essencial que els mestres i els pares i mares estiguin en contacte per compartir informació. Les famílies han d’estar assabentades del progrés dels seus fills i filles, i també de qualsevol preocupació o èxit que pugui donar-se. Aquesta comunicació ha de ser transparent i assertiva, a fi de generar confiança i poder reflexionar conjuntament.

Un altre aspecte que considerem important és mantenir la nostra escola oberta per fomentar l’acompanyament, la participació i la cooperació de les famílies en celebracions, festivitats, activitats, projecte solidaris…, amb la finalitat de crear un bon clima i fer comunitat. Que les famílies participin i gaudeixin de les experiències i vivències de l’escola és la mostra més gran d’implicació en l’aprenentatge i educació dels seus fills.

Per altra banda, quan parlem de col·laboració, també ens referim a la participació dels pares i mares en el projecte educatiu del centre, en activitats diverses amb l’afany de què la implicació encara sigui més gran. De fet, a les escoles FEDAC, una bona mostra d’aquesta participació activa va ser a l’hora elaborar el nostre projecte #avuixdemà, on va intervenir tota la comunitat educativa: educadors, alumnes i famílies, amb un objectiu comú: la transformació radical de l’escola i els paradigmes de l’educació.

En definitiva, una col·laboració estreta entre la família i escola, proporciona el suport emocional, la motivació i les oportunitats d’aprenentatge que els estudiants necessiten per prosperar personalment i acadèmicament.

Família i escola tenim una responsabilitat compartida. Treballem en equip perquè #totsplegatssomun.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website