Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

Diploma Dual® Internacional

Diploma Dual® Internacional

Amb la missió d’aprofundir i potenciar el multilingüisme, des de l’escola Fedac Canet-Yglesias, gràcies al conveni signat amb “Academica Corporation”, oferim als nostres alumnes la possibilitat de cursar el DIPLOMA DUAL® “BATXILLERAT DUAL AMERICÀ”. Aquesta és la major institució educativa dels Estats Units, que compta amb més de 200 escoles amb més de 100.000 alumnes presencials i 15.000 alumnes virtuals i és líder en educació virtual, metodologia, professorat i eines especialitzades en aprenentatge virtual, e-learning, i creadora del programa internacional de doble titulació Diploma Dual ®.

Aquest és el tercer any que des de l’escola Fedac-Yglesias apostem per oferir el Diploma Dual® als nostres alumnes, a partir de 2n d’ESO, per tal que puguin aconseguir el High School Diploma i cursar estudis americans als Estats Units. 

Gràcies a aquest programa, els nostres alumnes poden estar matriculats simultàniament en un High School als EUA, i cursar ambdós estudis alhora.

En què consisteix el programa del Diploma Dual®?

El programa Diploma Dual® es realitza 100% en línia, fora de l’horari escolar. Els alumnes hauran de cursar un total de 6 crèdits nord-americans durant l’ESO i Batxillerat. D’aquests 6 crèdits, 4 són obligatoris i 2 optatius, la qual cosa permet als alumnes cursar matèries de gran interès que no són al currículum europeu i que, juntament amb la convalidació dels seus estudis a l’escola, els farà aconseguir, a més de la titulació del Batxillerat espanyol, la titulació nord-americana de “High School”

Gràcies als convenis internacionals d’Academica Corporation i a l’excel·lència educativa del programa, es pot obtenir la màxima convalidació possible: el 75% dels 24 crèdits necessaris, i acreditar l’American High School Diploma. Aquestes matèries poden cursar-se en 2, 3, o 4 anys. Per tant, el programa es pot iniciar a partir de 2n d’ESO, 3r d’ESO, 4t d’ESO o bé 1r de Batxillerat. L’avantatge de començar abans és que només caldrà fer 1 o 2 assignatures per curs i la càrrega lectiva serà inferior durant el Batxillerat.

Valors i avantatges del Diploma Dual® americà.

  1. Immersió lingüística: Totes les assignatures i les relacions amb els professors/ s’estableixen en anglès des del primer moment. Adquisició d’un nivell bilingüe avançat i el programa fa que els alumnes millorin molt l’expressió oral i escrita.
  2. Immersió tecnològica: Domini del maneig de les tecnologies més avançades d’aprenentatge digital. Les matèries que es cursen als Estats Units són 100% en línia. Per tant, els alumnes aprenen a treballar de manera telemàtica en plataformes educatives juntament amb les “live sessions”.
  3. Immersió personal: L’alumne adquireix responsabilitat i maduresa a l’hora de treballar i gestionar les seves tasques, un alt nivell d’autonomia, aprenentatge de la gestió del temps, capacitat d’adaptació i flexibilitat per treballar en entorns diferents i multiculturals.

Enguany, els resultats de FEDAC Yglesias són extraordinaris. Tenim 14 alumnes matriculats, 5 d’ells graduen aquest any, i una alumna, la Jana Viejo, ja es va graduar l’any passat amb una nota excel·lent i, la resta d’alumnes, han aprovat els crèdits cursats per sobre de la mitjana aconsellada del 70%. El curs passat, diversos alumnes van acabar l’últim semestre amb matrícula d’honor i van rebre una menció especial pel seu rendiment acadèmic. 

Més enllà del títol final que obtenen, el que valorem és que els alumnes no només adquireixen habilitats lingüístiques, culturals i tecnològiques sinó que també creixen en l’àmbit organitzatiu i personal, i obtenen una visió més global del món. Tots aquests són aspectes essencials per al seu desenvolupament personal i professional.

A partir del mes d’abril i fins al 30 de maig s’obren les preinscripcions per a la següent promoció 2024-25 de Diploma Dual®, destinada a l’alumnat de 2n, 3r i 4t d’ESO, que vulgui formar part d’aquesta experiència. Per a més informació detallada podeu contactar amb nosaltres a través d’aquest correu electrònic: mmoreno@fedac.cat .

Seguim preparant estudiants per a nous reptes perquè creiem en el poder transformador de l’educació i perquè volem oferir una proposta de valor al sistema educatiu a través del projecte #avuixdemà.

Per a més informació:

CreaEscola Quality Certificate for Education Website