Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

PER QUÈ NECESSITEM #MÉSART A LES ESCOLES?

PER QUÈ NECESSITEM #MÉSART A LES ESCOLES?

L’art forma part de la nostra vida. Moltes de les coses que ens envolten i que utilitzem han estat pensades i dissenyades per una persona creativa. Hi ha moltes professions que necessiten potenciar la imaginació, la creativitat, la sensibilitat i entendre l’espai per poder crear i desenvolupar els seus projectes.

És important entendre que l’art engloba i forma part de molts àmbits en la vida. La dansa, l’escenografia, l’escriptura, la fotografia, la pintura, l’arquitectura, l’escultura, la decoració, les arts escèniques, la música, entre d’altres, necessiten una sensibilitat especial per poder exercir la seva professió.

Les arts proporcionen una via perquè els alumnes expressin i explorin les seves emocions de manera saludable. Tothom té un petit artista a dins seu, només cal desenvolupar aquesta part més creativa i poder projectar-la.

El projecte artístic en el qual s’ha implicat tota l’escola aquest curs gira entorn la literatura infantil i juvenil. És un gènere ric, proper i important que té un impacte significatiu en el desenvolupament dels lectors joves. Els alumnes són partícips de diferents activitats relacionades amb la temàtica del projecte al llarg de tot el curs.

El conte del Petit Príncep va ser el protagonista del concert de Nadal, cicle superior són els encarregats de fer diferents obres de teatre al llarg del curs, els més petits també es converteixen en escriptors i escriptores i creen contes, dediquem una estona cada dia a la lectura… A més a més, tots i totes hem participat en la decoració dels espais i hem transformat la nostra escola.

Un dels objectius d’aquest projecte és fomentar la lectura, ja que la literatura sol ser accessible i atractiva per als més petits. A través d’històries emocionants i personatges interessants, aquest tipus de literatura pot fomentar l’amor per la lectura i crear hàbits lectors saludables. Les històries dels llibres ajuden a desenvolupar la imaginació dels alumnes. A través de mons inventats i personatges fantàstics, es pot estimular la creativitat i la capacitat d’imaginar altres realitats. Molts llibres per a infants i joves incorporen ensenyaments morals i valors importants, a més a més de contribuir en el desenvolupament del llenguatge.

En general, les arts poden enriquir l’experiència educativa, proporcionant beneficis que van més enllà dels aspectes purament artístics, afectant de manera positiva el desenvolupament personal i acadèmic dels estudiants. Els més petits han de créixer sent conscients i tenint a l’abast eines per poder crear i ser lliures, i aquest és l’objectiu del projecte #MésArt a les escoles. Saber d’art per poder escollir i formar-ne part. Si ens envoltem d’art, la vida és més bonica.

Si vols conèixer quin va ser el nostre projecte el curs passat, et deixem un vídeo sobre el treball amb el nostre Capgròs.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website