Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

MésArt a l’escola

MésArt a l’escola

Què és l’art?

L’art és un llenguatge transversal, s’ha de poder moure a qualsevol disciplina i coneixement. Els nostres alumnes han de tenir una mirada, una sensibilitat sobre l’art i per aquest motiu a la nostra escola, l’art hi té molta cabuda. Més Art a les escoles és un projecte que promou totes les disciplines artístiques dins l’aula perquè cada infant pugui desenvolupar la imaginació i la creació. Les arts ens ajuden i ajuden als infants i joves a imaginar quina realitat voldrien. Aquest procés d’imaginar els ajuda, alhora, a conèixer la que tenen i a reconèixer-se la seva capacitat per transformar-la. S’ha de generar la impressió als alumnes, que generi motivació i curiositat, ha d’haver-hi llibertat. L’escola és un espai de pensament crític.

Un curs ple d’art

Aquest curs ha estat marcat per tres grans projectes artístics. Hem tingut el plaer de fer un capgròs per a la nostra estimada escola. El personatge que vam escollir entre tots i totes va ser el Neptú, ja que som una escola de mar i tenim una escultura al passeig del poble, que ens crida molt l’atenció. Cada classe ha participat en l’elaboració del capgròs sent conscient de cada pas a seguir, tots els materials i l’esforç. En ser un projecte tan important, ha sigut molt gratificant veure el resultat final després de l’esforç i dedicació de tots i totes els i les alumnes.

Per altra banda, ens va arribar un sobre amb una proposta sobre una instal·lació artística a partir d’un artista inspirador. En el nostre cas va ser Andy Warhol i el seu Pop Art, que han inundat la nostra escola de colors i llum amb l’exposició “Mirades de colors” dels nostres nens i nenes. Ha sigut un projecte en el qual s’ha involucrat tota l’escola, tan grans com petits.

Finalment, els alumnes de Primària 5 han pogut viure l’espectacle de “La nit de Sant Joan” al Liceu. Una oportunitat fantàstica per visitar un lloc tan especial com el Liceu. Aquest espectacle a banda de generar bones sensacions i el gaudi en els infants el dia del teatre, esdevé com a marc d’aprenentatge. Viure un espectacle pot ser una oportunitat individual i col·lectiva per sentir, escoltar, pensar i aprendre.

Els infants han de ser lliures per poder expressar-se a través de les arts. L’Art és un mitjà a través del qual les nenes i nens es poden desenvolupar d’una manera creativa, a través d’una investigació i experimentació.

Compartim amb vosaltres el vídeo de tot el procés que han seguit els nostres alumnes per a pensar, construïr i presentar el nostre capgròs, desitgem que us agradi!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website