Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

L’UKULELE A L’AULA

L’UKULELE A L’AULA

L’ukulele és un petit instrument musical, fàcil d’aprendre, i que aporta molts beneficis per a la formació i el desenvolupament global dels alumnes. Aprendre a tocar l’ukulele a l’aula implica comprendre la teoria musical bàsica, com acords, ritme i melodia, alhora que permet als alumnes explorar la seva creativitat a través de la música.

A l’escola FEDAC Yglesias, vàrem introduir l’ukulele a les classes de música de Primària 6 ja fa tres anys, ja que la incorporació d’aquest petit instrument a l’aula, ofereix una experiència didàctica molt enriquidora per als nostres alumnes.

Tocar aquest instrument fomenta el treball cooperatiu perquè les activitats en grup, com ara tocar en conjunt una cançó, milloren les habilitats de treball en equip i la capacitat de comunicació dels alumnes. A més, l’ukulele és un instrument ideal per a fer interpretacions en grup, ja que és lleuger, portàtil i relativament fàcil de manipular.

A més de tot l’esmentat anteriorment, l’ukulele a l’aula pot tenir un impacte positiu en altres àrees del desenvolupament dels alumnes. Segons alguns estudis, s’ha demostrat que la música millora les habilitats matemàtiques i ajuda a millorar la concentració i la memòria.

També ens permet integrar la música popular o tradicional en les classes d’ukulele. Això fa que augmenti l’interès dels estudiants i fa que l’aprenentatge sigui més atractiu i rellevant per a ells. A més, els alumnes poden crear les seves pròpies composicions, empoderant-los en el desenvolupament de la seva creativitat en el procés d’aprenentatge.

La incorporació de l’ukelele a l’aula no només ofereix una oportunitat d’aprenentatge musical, sinó que també pot promoure el desenvolupament personal i les habilitats socials dels alumnes. És una eina molt versàtil que pot enriquir l’experiència educativa i fomentar la passió per la música i la creativitat.

Beneficis que aporta la pràctica d’ukulele a l’aula:

  • Fomenta la creativitat
  • Millora la concentració
  • Fomenta la coordinació i habilitats motrius
  • Estimula la memòria i l’aprenentatge
  • Fomenta el treball en equip
  • Redueix l’estrès

Introduir l’ukulele a l’aula pot ser una manera divertida i efectiva d’enriquir l’experiència educativa dels estudiants, aportant beneficis cognitius, emocionals i socials. Des de les escoles FEDAC apostem pel desenvolupament de tota mena de llenguatges, ja que creiem fermament que tots són necessaris per comunicar i ens aporten la capacitat de poder expressar-nos correctament per ser entesos en qualsevol situació.

Procurem que els nostres alumnes trobin la seva plenitud per mitjà de la complementarietat dels diversos llenguatges per assolir el desenvolupament global, i el llenguatge musical és un imprescindible.

Saber més sobre el repte dels llenguatges a les escoles FEDAC.

Alumnes de 6è practiquen amb l’Ukelele a l’aula
CreaEscola Quality Certificate for Education Website