Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

L’Adaptació d’Infantil 3 Anys: Un Pas Fonamental cap a l’Educació Infantil.

L’Adaptació d’Infantil 3 Anys: Un Pas Fonamental cap a l’Educació Infantil.

L’entrada dels nens i nenes de 3 anys a l’escola és un moment emocionant tant per als petits com per als seus pares. És un pas fonamental cap a l’educació infantil i el desenvolupament dels nens. 

El primer dia al parvulari és un esdeveniment emocional per a moltes famílies. Pot ser un moment de separació per als pares i un moment de descobriment i interacció per als nens. Molts experts en educació subratllen la importància de l’adaptació progressiva a aquest nou entorn.

Relació família – escola

Un dels aspectes més rellevants de l’adaptació a l’escola és la col·laboració entre la família i els educadors. Per a nosaltres, la relació família escola és molt important, i és per això que oferim sessions d’orientació i visites prèvies a l’inici de l’escola per permetre que les famílies coneguin els educadors i les instal·lacions. Aquesta col·laboració és fonamental per a establir una relació de confiança que ajudarà els nens a adaptar-se més fàcilment.

Paper de l’educador

Els educadors també tenen un paper vital en la transició dels nens. Mitjançant activitats centrades en el joc i l’exploració, els nens s’acostumen a l’entorn escolar de manera progressiva. Aquest enfocament ajuda els petits a sentir-se còmodes i segurs en el nou entorn i a establir connexions positives amb els seus companys.

L’adaptació a l’escola no només consisteix a acostumar-se a l’entorn, sinó també de fomentar les habilitats socials i emocionals dels nens. Aquests primers anys són crucials per al desenvolupament d’habilitats com compartir, comunicar-se i resoldre conflictes de manera constructiva.

Com són els primers dies a l’escola

En molts casos, incorporem activitats lúdiques i creatives que estimulen el desenvolupament cognitiu i físic dels nens i les nenes, com ara arts i treballs manuals, música i jocs a l’aire lliure. Aquestes activitats no només són educatives, sinó que també fan que l’entorn escolar sigui divertit i emocionant per als nens de 3 anys.

En resum, l’adaptació al parvulari és un procés crucial en el desenvolupament dels nens i nenes de 3 anys i s’està abordant amb una atenció especial per part dels educadors i les famílies. Proporcionar un entorn segur, fomentar la col·laboració entre les famílies i els educadors, i fomentar el joc i l’exploració són les claus per garantir una transició suau i positiva cap a l’educació infantil.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website