Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

Jornada ABJ a l’escola

Jornada ABJ a l’escola

El passat dissabte 11 de març de 2023 va tenir lloc a l’escola FEDAC Canet una jornada lúdicoeducativa organitzada pel CRP Alt Maresme II i Laboratori de Jocs i emmarcada dins el Pla Formatiu de Zona. 

Es van aplegar una trenta de docents per conèixer, debatre i reflexionar al voltant de l’Aprenentatge Basat en Jocs (ABJ), una metodologia activa que es fonamenta en el poder dels jocs per a dinamitzar sabers i habilitats motrius i cognitives. 

Els mestres de cerimònia de la jornada van ser en Manu Sánchez (Andalusia) i l’Òscar Recio (Astúries), dos referents tant en l’àmbit editorial i en l’àmbit formatiu sobre l’esmentat ABJ. 

La jornada va ocupar la franja de 9 h a 20:30 h i tot i tenir un plantejament formatiu ambiciós va deixar bones sensacions entre les persones assistents i els mateixos organitzadors. Es van poder testejar diferents jocs de taula i pensar les seves aplicacions pràctiques a les aules. Es va comptar amb diferents moments de pausa que van contribuir a l’intercanvi d’experiències entre professionals de l’educació. 

Totes les persones assistents van rebre l’encàrrec d’intentar dur a terme en els seus centres educatius alguna pràctica que contemplin la metodologia de l’Aprenentatge Basat en Jocs com a fil conductor d’un projecte, d’una activitat o d’una situació d’aprenentatge i enregistrar-la en el Catàleg d’Experiències Lúdiques (el CEL)

“L’ABJ a l’aula” va concloure amb el repte de continuar apropant la metodologia de l’Aprenentatge Basat en Jocs a diferents docents de la zona formativa de l’Alt Maresme el curs vinent.

Que FEDAC Canet en fos la seu de la formació i pogués aplegar a més d’una trenta de professionals de l’educació va ser un èxit també pel que fa a l’organització i al posicionament de l’escola com a centre formador de docents. Amb la consecució d’aquesta formació es va poder respondre a reptes del projecte marc d’Escoles FEDAC #avuixdemà com #oberts, #E-U-E, #transformadors, #oferta i #aprenem.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website