Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

Fòrum d’Escoles Verdes

Fòrum d’Escoles Verdes

El 12 de març es va celebrar el Fòrum d’Escoles Verdes del Maresme. Es va fer al centre cívic Can Bisa de Vilassar de Mar. 

La nostra escola es va unir a la xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya l’any 2013 i vam rebre el distintiu. Des de llavors sempre participem en aquest esdeveniment que es fa cada dos anys. Per a la nostra escola, l’escola verda és un dels nostres projectes estratègics amb més pes.

Els Fòrums d’Escoles Verdes són unes trobades territorials d’intercanvi d’experiències on participen alumnat i professorat. L’objectiu és que els centres trobin un ambient òptim per exposar experiències, per al diàleg. 

Aquest any es va fer una fira d’experiències i tallers relacionats amb el canvi climàtic pels alumnes i dues ponències de dos projectes molt interessants, i també una dinàmica d’intercanvi entre Escoles Verdes pels professors i professores.

De la nostra escola hi van participar 2 alumnes de Primària 5, que van exposar un filtre purificador d’aigua que havien creat a l’escola.

Com que estem en temps de sequera, a Primària 5 estan treballant l’estalvi d’aigua i van investigar sobre quina podia ser la manera d’aprofitar l’aigua, per després utilitzar-la per poder regar les plantes. Cada nen i nena va fer el seu filtre amb ampolles d’aigua de plàstic, tallades per la meitat, sorra, pedres i cotó fluix.

Una manera molt interessant de treballar el pensament científic, fent hipòtesis, comprovacions i modificacions per a finalment, assolir un objectiu real com pot ser la importància d’estalviar aigua.

Va ser una jornada molt interessant, on vam poder gaudir compartint les nostres experiències amb les altres escoles del Maresme. Aquestes jornades ens serveixen per agafar idees d’algunes activitats i poder-les aplicar a la nostra escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website