Donem resposta als reptes del món actual
Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar
937 940 790 / 937 940 795
Durant aquestes setmanes a l’escola hem estat uns grans privilegiats ja que hem pogut acollir tres de les obres d’art del conegut artista Siro López.
Aquesta exposició ens ha brindat l’oportunitat de gaudir del projecte FEDAC +Art a les escoles i treballar de manera transversal l’art amb els i les nostres alumnes. S’ha de generar l’impressió als infants per tal de generar motivació i curiositat.
Tal com diu en Siro López, l’escola és un espai de pensament crític. L’art possibilita expressar el que som, el que ens agrada, el que sentim… Per aquest motiu, tota l’escola ha treballat unes activitats prèvies a l’exposició, la visita i unes activitats posteriors.
A cada curs ens va arribar una carta amb una invitació a l’Exposició del Siro López. A partir d’aquí vam iniciar una conversa sobre “qui deu ser Siro López?”. El sobre contenia un codi QR amb unes instruccions sobre què era el que havíem de fer després.
Vam buscar a la classe material de rebuig i vam fer una reflexió sobre què era, qui ho havia deixat… i què en podíem fer. La resposta per part dels alumnes va ser que “eren coses que ja no servien i que per tant eren per llençar”. Un cop feta aquesta reflexió els hi vam demanar que experimentessin amb tot aquell material que “era per llençar, i van sortir unes produccions brutals! Els nens i nenes s’ho van passar d’allò més bé sent creatius i expressant el seu propi art del no res. Això ens va portar a pensar sobre què és un artista? i també sobre qui pot ser un artista?
Un cop vam fer tot aquest treball previ, vam poder gaudir de la visita de les obres d’en Siro López. Per cursos vam anar a veure l’exposició que els mestres de l’escola prèviament van inaugurar fent una obertura i exposant-les a la Sala Pare Coll. Aquesta obertura ens va fer tenir converses crítiques i molt enriquidores sobre la nostra societat i el món que ens envolta. Preguntant-nos, i què podem fer nosaltres per canviar el món.
Durant la visita a les obres, els alumnes i les alumnes van poder parlar i reflexionar sobre què era el que veien i el que els aportava. Van fer tot un treball d’observació primer per parelles, on un membre portava els ulls tancats i la parella el descrivia emocionalment el que estava veient. L’altre es treia les benes i contempla el quadre i comparteix el que li transmet.
Tota aquesta observació ens va donar eines i idees per a poder crear les nostres obres d’art un cop vam haver visitat i reflexionat sobre les obres d’en Siro. Vam fer també una exposició de les nostres obres i vam poder observar i reflexionar amb les obres de tots els nostres i les nostres companyes d’escola.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola