Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

ESPAI APADRINAT A CANET DE MAR

ESPAI APADRINAT A CANET DE MAR

Des de fa molts anys la nostra escola forma part de la xarxa d’escoles verdes de Catalunya, sent aquest un dels projectes que més ens caracteritzen. 

Les escoles verdes són centres educatius compromesos amb la sostenibilitat, que treballen per fomentar una educació ecosocial que transformi el centre educatiu i el seu entorn. Per aconseguir aquest objectiu, al llarg de l’any, es realitzen moltes accions que totes tenen en comú, la sostenibilitat i millora del nostre entorn més proper.

El curs passat vam idear una acció nova, apadrinar un espai del nostre poble. Vam veure que per començar aquest projecte calia fer una instància al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament per sol·licitar aquest espai. Vam proposar apadrinar un trosset de Passeig de Mar, ja que la nostra escola està molt a prop del passeig. A més, d’aquesta manera, creàvem una actuació basada en el bé comú (un dels principals projectes diferenciadors de les escoles FEDAC) pel fet que aquesta no només implicarà als i les alumnes, tot el poble se’n beneficiarà i en podrà gaudir.

Plantada dels alumnes de Primària 3 amb l’ajuda del Tècnic en Jardineria de l’Ajuntament

L’Ajuntament ens va posar moltes facilitats i ens van concedir l’espai desitjat. A finals del curs passat vam anar amb el Tècnic en Jardineria de l’Ajuntament per escoltar els seus consells i saber que era el millor per a plantar. Va acordar, juntament amb els alumnes, que a principis d’aquest curs estaria tot a punt per poder-hi plantar. 

En el projecte hi ha participat tota l’escola convertint-se en un projecte transversal de tota la primària. La comunitat dels grans van ser els creadors dels diferents rètols i seran els encarregats/es de buscar activitats perquè s’hi puguin anar a fer. Primària 1 va dissenyar també els rètols i van passar per totes les aules perquè tothom, alumnes i professorat, votés el que li agradava més, posant en pràctica així el valor de la democràcia a l’escola.

Els alumnes de la comunitat dels mitjans seran els encarregats/es de mantenir-lo. A més, aquestes actuacions estan contextualitzades de manera directa en els aprenentatges dels alumnes, ja que Primària 3 treballa un projecte sobre les plantes i han aprofitat aquest projecte per engegar-lo.

A l’aula van fer un estudi previ de les plantes, buscant-ne informació i després les van anar a plantar juntament amb el Tècnic en Jardineria de l’Ajuntament. Les plantes ens les ha proporcionat l’Ajuntament i també ens hi han posat unes tanques perquè la gent del poble en tingui consciència i cura. Amb aquest apadrinament volem aconseguir millorar el nostre entorn i mantenir aquest espai net i cuidat.

Espai apadrinat a Passeig de Mar
CreaEscola Quality Certificate for Education Website