Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

El Tió més solidari

El Tió més solidari

Arribada del Tió a l’escola

El mes de desembre és un mes molt especial a les escoles. Com com és tradició a totes les escoles i cases de Catalunya és temps de què arribi un personatge molt important en la nostra tradició nadalenca i també molt estimat per tots els nostres petits i petites. El Tió.

Com ja és costum, cada any, els més petits de l’escola, els nens i nenes d’infantil, organitzem una sortida un matí per anar a buscar el nostre tió. Hem d’anar amb mil ulls oberts! És molt trapella i s’amaga als racons més recòndits de Canet! Aquest any ha arribat a Passeig de Mar.

Quan ja l’hem trobat el portem cap a l’escola i un cop allà el deixem al nostre pati, ben abrigadet amb la seva manta i ara és on comença un dels moments més importants del nostre Tió i de la nostra escola.

Alimentem al nostre Tió

Com és ben sabut, el Tió ha de menjar molt, ja que si no després, no ens cagarà res de res, és per això que cada dia tots els nens i nenes li porten alguna cosa per a menjar.

Però no s’hi val a dur qualsevol cosa! El nostre Tió és solidari i tot el seu menjar va destinat al banc d’aliments de la Creu Roja de l’Alt Maresme. Fent d’aquest, un projecte totalment emmarcat dins de l’Aprenentatge i Servei (APS), un dels pilars del nostre projecte #avuixdemà .

Aprenentatge i Servei

L’aprenentatge i servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

Per aquest motiu el menjar que li portem ha de ser: oli, llet, arròs, llegums, conserves… és a dir productes de llarga durada que podem entregar després al més necessitats.

Els alumnes més grans de l’escola són els encarregats cada dia de recollir el menjar que es diposita al Tió, de classificar-lo i un cop finalitzat el període de recollida, fan entrega a l’associació de la Creu Roja de tots els aliments recollits perquè siguin destinats a les persones que més ho necessiten.

Com podeu veure tenim un Tió molt i molt solidari! Hem recollit molts aliments i volem donar les gràcies a totes les famílies per la vostra solidaritat.

Us desitgem a tots i totes que passeu molt bones festes i que gaudiu d’aquestes dates amb els qui més estimeu.

Bon Nadal!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website