Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

Els alumnes de Primària 3 de l’escola FEDAC Canet vam celebrar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau treballant una expressió escrita i, posteriorment, una expressió oral en llengua castellana d’algunes de les biografies de grans Premi Nobel de la Pau a la complementària d’Oratòria.

Vam practicar l’oratòria fent una petita exposició sobre quatre líders de la Pau: Mahatma Gandhi, Malala Yousafzai, Nelson Mandela i Martin Luther King. Amb aquesta pràctica hem millorat les habilitats de comunicació, hem fomentat la confiança en els estudiants, i hem promogut la capacitat de pensar de manera crítica.

D’altra banda, aquesta activitat ha ajudat en el desenvolupament de la memòria, l’expressió verbal i la capacitat d’organitzar idees de manera coherent. A més, també s’han potenciat les habilitats socials, ja que els nostres alumnes aprenen a escoltar i expressar-se de manera efectiva davant dels altres. 

Aquí us deixem una petita mostra del treball d’oratòria fet amb els nostres alumnes:

Per què treballar l’Oratòria?

En un món cada cop més interconnectat i competitiu, l’habilitat de comunicar-se efectivament ha esdevingut un actiu inavaluable. En resposta a aquesta demanda creixent, les escoles FEDAC hem integrat l’oratòria com a assignatura complementària als nostres centres, perquè considerem que aquesta habilitat és essencial per a l’èxit acadèmic i professional.

L’oratòria no només es limita a la capacitat de parlar en públic, sinó que també implica la capacitat d’articular idees de manera clara i persuasiva, escoltar amb empatia i pensar de manera crítica. A una aula moderna, els estudiants participen en activitats que van des de debats i discussions fins a presentacions formals, tot dissenyat per desenvolupar les seves habilitats de comunicació.

A més de millorar les habilitats de comunicació, l’oratòria també és reconeguda com una forma efectiva de fomentar el pensament crític i la investigació independent. Els estudiants que participen en debats i presentacions han d’investigar i analitzar informació de manera rigorosa per donar suport als seus arguments, cosa que promou el desenvolupament d’habilitats analítiques i de recerca.

L’oratòria no es tracta només de parlar en públic, sinó d’aprendre a pensar de manera profunda i clara sobre temes complexos. En ensenyar els estudiants a articular i defensar les seves idees de manera convincent, estem preparant-los per enfrontar els desafiaments del món real.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website