Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

+ART a les escoles a la Nau Bostik

+ART a les escoles a la Nau Bostik

+ART a les escoles és un esdeveniment artístic i humà organitzat per les 25 escoles FEDAC i obert a centres educatius d’arreu de Catalunya i a qualsevol persona interessada. Es proposa reflexionar sobre la situació dels llenguatges artístics en l’educació i enfortir-ne la presència en totes les etapes educatives com a eix impulsor d’una educació profundament humanista.

+ART a les escoles vol mostrar que art i educació van de la mà, perquè persegueixen un mateix objectiu: ser l’espurna necessària per despertar consciències i esdevenir agents transformadors per millorar el món que ens envolta.

Per això, +ART a les escoles ha convidat l’artista polifacètic Siro López a exposar el seu treball INFÀNCIA DONA VELLESA a la Nau Bostik. A través d’una quarantena d’obres, realitzades sobre materials de rebuig, coneixerem la vida de persones que ha conegut en els seus viatges per tot el món que viuen situacions de vulnerabilitat. I ens planteja una pregunta: Què podem fer infants, joves i adults per canviar aquestes realitats? La resposta la trobem en moltes de les obres creades per alumnes de les escoles FEDAC i que s’exposen al costat del treball de Siro López.


Sobre Siro López

L’obra de Siro López (Herrera de Pisuerga, 1964) s’ha exposat a nombroses ciutats d’Europa i ara es pot veure per primera vegada a Barcelona.

A la seva obra combina tècniques diferents al servei de la bellesa i de la sensibilització sobre els Drets Humans, des d’un simple llapis a la noblesa de l’oli o el grafit. Es caracteritza per pintar sobre suports que han estat rebutjats per inútils. Són objectes que ha trobat en contenidors, cunetes, abocadors, terrats o en edificacions en ruïna… i que, com un arqueòleg, ha restaurat per dotar-los de dignitat a través de l’art.

Cada material està íntimament lligat a la imatge que hi ha pintada. La força de l’obra de Siro López se centra en les històries i mirades de les persones que ha conegut en els seus viatges i en l’abraçada de màxima intensitat entre la forma i el suport.

Un mes d’activitats culturals i artístiques +ART a les escoles

A més de l’exposició DONA INFÀNCIA VELLESA, +ART a les escoles comprèn un ampli programa d’activitats artístiques i culturals gratuïtes per a tots els públics durant el mes de març a la Nau Bostik amb els Dijous Interactius i +ART el cap de setmana:

 • Dijous Interactius. Cada dijous del mes de març a les 18h oferim un taller artístic diferent a la Nau Bostik per gaudir de l’expressió i les emocions a través de l’art i la creativitat.
  • Dijous 3 de març, 18h: “Mar&Art”, experiència sensorial a través de l’art. A càrrec de Noemí Morral i Montserrat Morral. Espectacle amb conversa, música, poesia i dibuix per transmetre que l’experiència artística és tranformadora i està a l’abast de tothom.
  • Dijous 10 de març, 18h: Instròniks. Makers a l’aula. A càrrec de Marc Sibila. Es poden unir tres disciplines com l’electrònica, la programació i la música? Us imagineu crear el vostre instrument i formar part d’una orquestra?
  • Dijous 17 de març, 18h: Dansa gestual. A càrrec de Laia Vila. Taller dinàmic i creatiu per formar part, a través del gest i la dansa, d’una pintura de l’exposició INFÀNCIA DONA VELLESA de l’artista Siro López.
  • Dijous 24 de març, 18h: Desbloqueja la teva creativitat, dinàmiques amb fang. A càrrec d’Inga Freitas i Júlia Sangés. Jugarem, imaginarem i crearem oblidant-nos dels judicis i de les pressions per assolir la perfecció, gaundint del procés creatiu.

Aforament limitat. Més informació i reserva d’entrades (gratuïtes) a: mesartalesescoles.cat/dijous-interactius

 • +ART el cap de setmana. Cada dissabte al matí del mes de març programem una activitat artística diferent per a famílies amb infants. Activitats gratuïtes amb inscripció prèvia.
  • Dissabte 5 de març, 11.30h: Tina, la caçadora de contes i el seu viatge pels drets infantils. A càrrec de Sandra Sas. La Tina és una caçadora que viatja per tot el món a la caça de contes i rondalles de diferents cultures. En un dels seus viatges, té una conversa molt inspiradora amb una noieta que la fa reflexionar sobre com viuen nens i nenes a diferents parts el món.
  • Dissabte 12 de març, 11h: Creació d’un mòbil decoratiu. A càrrec d’Inga Freitas i Júlia Sangés. Treballarem amb fang i elements naturals i reciclats per crear un mòbil decoratiu amb les aportacions de tots els participants.
  • Dissabte 19 de març, 11.30h: Les claus del Sol. A càrrec de Raül Benéitez. Taller replet d’activitats musicals i expressives per viure i gaudir en família mentre viatgem per les obres de Siro López.
  • Dissabte 26 de març, 11.30h: Tinkering musical. A càrrec de Jèssica Ayala. Aprendrem a trastejar per construir, amb objectes quotidians, un instrument musical.

Aforament limitat. Més informació i reserva d’entrades (gratuïtes) a: 

mesartalesescoles.cat/art-el-cap-de-setmana/

Jornades d’ART, 1 i 2 d’abril

L’esdeveniment +ART a les escoles culminarà amb les Jornades d’ART, que tindran lloc els dies 1 i 2 d’abril a la Nau Bostik. Diversos ponents del món de l’educació i del sector cultural tractaran la vinculació entre art i educació i compartiran coneixements i experiències amb els assistents. 

Programa de les Jornades d’ART disponible properament a la pàgina web mesartalesescoles.cat/jornades-dart

CreaEscola Quality Certificate for Education Website