Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

FEM DANSA 2024

FEM DANSA 2024

Des de fa dos anys, l’escola FEDAC-Yglesias participa en el projecte Fem Dansa. El passat 24 de maig, els alumnes de 3r de primària, juntament amb altres escoles de pobles propers, varen fer la representació final en el camp de futbol Municipal de Canet de Mar.

Fem Dansa és un projecte liderat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquesta activitat consisteix a oferir un curs al professorat de l’alumnat de primària per tal de formar-lo en el desenvolupament d’activitats de dansa dins l’horari lectiu.

És una activitat formativa que s’estructura en tres fases.

  • Primerament, es duen a terme sessions de formació pels mestres que dirigiran a l’escola l’activitat.
  • En segon lloc, es duu a terme el treball dels mestres amb els nens a la mateixa escola.
  • Per acabar, es fa una mostra conjunta oberta a tot el públic amb totes les escoles en algun espai d’algun dels pobles participants.

Els objectius principals d’aquest projecte són els següents:

– Treballar el llenguatge del cos, de la dansa i la dansa tradicional.

– Donar eines i recursos per a treballar la dansa dins l’horari lectiu.

– Millorar les competències expressives de l’alumnat.

– Promoure la creativitat i l’expressió artística.

Així doncs, l’alumnat de tercer ha estat treballant durant aquest tercer trimestre a fons el projecte aprofundint en els beneficis de la dansa, l’origen i història de les danses tradicionals catalanes, els hàbits saludables, d’entre altres.

Des de l’escola, creiem que és molt beneficiós el treball de la dansa, ja que ofereix una àmplia gamma de beneficis, tant físics com mentals, emocionals i socials pels alumnes.

Beneficis físics: Millora de la condició cardiovascular, enfortiment muscular, millora de la flexibilitat i l’equilibri, pèrdua de pes, augment de la densitat òssia, etc.

Beneficis mentals i emocionals: reducció de l’estrès, millora de la memòria, millora de la confiança i l’autoestima, etc.

Beneficis socials: la dansa fomenta la socialització, el treball en equip i enforteix el sentiment de comunitat.

Beneficis culturals: la dansa pot ser una porta d’entrada a altres cultures, tradicions i històries, ajudant a apreciar i respectar la diversitat cultural. A més, és una forma d’expressió artística que fomenta la creativitat i expressió personal.

En resum, el projecte Fem Dansa no només és una activitat que fomenta l’activitat física, sinó que va molt més enllà ja que té un gran impacte en el benestar físic, mental i social de l’alumnat.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website