Vall, 12 / Eusebi Golart, 13 - 08360 Canet de Mar

937 940 790 / 937 940 795

Educació primària

Educació primària 

Al llarg dels sis cursos d’educació primària a l'escola FEDAC Canet-Yglesias,  potenciem les competències i els talents personals de cada alumne/a perquè iniciï el camí cap a l’autoconeixement i la configuració d’una personalitat pròpia i autèntica.

Tot buscant l’excel·lència acadèmica, oferim una formació integral dels nens i nenes perquè siguin persones amb capacitat crítica, solidàries i receptives a les necessitats de l’entorn social.

Projectes de l’etapa

LeaderInMe

Leader in Me és el procés de desenvolupament personal i lideratge comprovat de FranklinCovey que prepara els nens per a la vida. Creixen en destreses de caràcter i personalitat per a l'autoconeixement, la gestió de les seves emocions i habilitats per relacionar-se com ara l'autonomia, la responsabilitat, la comunicació, la col·laboració, el pensament crític i la creativitat.

Leader in Me es converteix en eix vertebrador de la cultura del nostre centre educatiu, guanyant impuls i produint resultats millorats any rere any. Aquest projecte permet millorar en els nostres alumnes les següents habilitats personals:

 • Desenvolupa alumnes que tenen les competències i la confiança en si mateixos necessàries per a triomfar com a líders del segle XXI.
 • Disminueix els problemes de disciplina.
 • Ensenya i desenvolupa caràcter i lideratge mitjançant un pla d’estudis ja existent.
 • Millora els èxits acadèmics.
 • Augmenta els nivells de responsabilitat i compromís.

A continuació us mostrem un petit vídeo on la nostra comunitat educativa; mares, pares, alumnes i personal docent ens expliquen que són els 7 hàbits.

https://www.youtube.com/watch?v=nN2hPGtXGG0

TUtopia

Treballem la interioritat per tal que els nostres alumnes descobreixin i treballin
la seva mirada interior des de la relaxació, la reflexió i la celebració.
A TUtopia acompanyem els nens i nenes en el seu creixement personal tot
oferint-los eines i estratègies per al seu desenvolupament integral i el cultiu
del món interior. El treball de les emocions, l’autoconeixement i el lligam amb els altres són aspectes claus de les dinàmiques d’interioritat que fem a l’aula i a l’espai Emmaús de l’escola.

Projecte G Suite 

Eines Google permet que els alumnes s’introdueixen progressivament en les eines de l’entorn G Suite (Google for Education), de manera que aprenen a crear documents, presentacions, fulls de càlcul, sites…

Durant els dos primers cursos de primària, els alumnes es comencen a familiaritzar amb els ordinadors Chromebook a través dels ordinadors que tenen a la seva disposició per utilitzar en activitats puntuals. A partir de tercer de primària, tots els alumnes de l’escola ja disposen d’un ordinador Chromebook d’ús individual.

Treball per projectes

La motivació té un paper fonamental en els processos d’adquisició de l’aprenentatge; per aquest motiu en cadascun dels cursos de primària s’estableixen els projectes interdisciplinaris on es treballen continguts de totes les matèries a través d’activitats d’aprenentatge que conviden als alumnes a analitzar situacions reals o versemblants i posar en joc les seves idees, coneixements i actituds per assolir uns reptes plantejats.

S’empren metodologies basades en l’aprenentatge cooperatiu les quals potencien el gust per la investigació i la descoberta.

El treball per projectes permet que els nens i les nenes siguin protagonistes de l’aprenentatge i que aquest esdevingui significatiu, ja que se centra en els interessos dels propis alumnes. A més, ajuda a gestionar els errors i a entendre que equivocar-se forma part del desenvolupament.

Gamificació

Proposem activitats de gamificació a l’aula, ja que la motivació que els nens i les nenes senten pel joc es converteix en l’estimulació que necessita el cervell infantil per créixer i aprendre. A través del joc, aconseguim despertar aquesta motivació: jugant, l’alumne prova, explora, s’equivoca, rectifica, i ho fa d’una manera natural.

Apadrinament lector (P3 i I5)

L’apadrinament lector reforça i potencia la comprensió lectora en llengua catalana. Alumnes de P3 tutoritzen alumnes d’I5 i col·laboren per gaudir de la lectura, alhora que estableixen relacions d'ajuda.

Activitats complementàries

Dins de l’horari escolar, impartim les següents activitats complementàries a tots els alumnes de l’escola:

 • LeaderInMe (LEM)
 • Oratòria
 • Escacs
 • Emmaús
 • ArTic (de P1 a P3)
 • Robòtica (P4 a P6)

Consulta els detalls de les activitats complementàries en el pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website